Alla inlägg under december 2007

Av Maria - 14 december 2007 02:54

Luciatåget Olle fick vara med om igår är nog det tåg han mest kommer att komma ihåg när han blir äldre....

Det gick på olika platser bla nere vid stranden.

-Orkar inte ha på mig tomteluvan för det är för varmt, sa han.

Avslutade på Marias rest på kvällen även där gick barnen.


Patrik fick till sin stora förtjusning fläskkotletter, kokt potatis och champinjonsås. Jag var ju givetvis där med min gaffel...

Olle tog stuvade makaroner och köttbullar, även där halkade min gaffel in.

Själv tog jag chicken in garlic and peppersås så även idag när jag vaknade hade jag haft besök av någon som har gjort ngt i min mun i natt....


Idag ska jag träffa nästa brudpar som vi har den 18 dec och göra klart inför deras underbara dag. De ska vara på stranden här i Kamala.


Ikväll är det marknad här i byn och den är kul att gå på tycker jag.

Där hittar man det mesta. Blir nog mkt frukt och grönt idag för det är både billigt och gott där. Patrik och Olle har köpt shorts billabong och de kostar 39:- st. Det gör de flesta plagg där och det är bra för de har fasta priser så miniräknaren slipper fara fram och tillbaka hela tiden.

Köpte solglasögon för 19 kr jätte snygga och Patrik en plånbok och en klocka för det samma 19:- st.

 Det bästa är det är gå avstånd dit.


Nu ska vi boka rum åt några kompisar som kommer på lördag för2 nätter.

Ha en bäst fredag på er för det ska vi ha...


Tänk på att...

Fredagar är perfekt för mys så mys ordentligt idag.

Laga ngt extra gott och duka lite extra fint till kvällen.

Solkramar från mäj


Av Maria - 13 december 2007 11:56

Mums va det smakade bra m lussebullar och pepparkakor.

Vi blev bjudna på det i Olles skola idag.

Nu är de och lussar på ett hotell och ikväll på vår restaurang.

Kul för nästan alla barnen är med.


En så härlig skola för alla tar hand om alla kvittar vilken ålder barnen är i.

Tror det är bra även för de lite äldre att få komma ner hit och släppa taget om det tuffa som finns hemma. Tror de äldsta är 16 år.

Här behöver du inte ha attityd eller vara ngn för att bli sedd.

Det gillar jag...


Solkramar från mäj

Av Maria - 13 december 2007 09:41

Vilket vackert brudpar, eller hur?

Det är vår MC, Master Celebrant som också är med.

En dag som vi inte kommer att glömma, någon av oss.


Jag tänkte på när jag var här i sep och även i oktober-06 och gick och drömde om hur det skulle kännas att hålla bröllop här. Efter många månader av drömmar, planering och ivrigt mailande så har mina drömmar gått i uppfyllelse.

Visst har jag vaknat tidigt hemma i Svedal att jag har drömt att det blev fel brudbukett, eller att inte hår och makeup tjejen kom i tid. Men då har jag tänkt som så, att inte ta ut några problem i förväg, då får jag ta dem om det mot förmodan skulle dyka upp.


Jag känner mig faktiskt riktigt stolt över vad jag har presterat så här från andra sidan jorden. Hemma i Sverige så har jag ju mitt kontaktnät men här är det till att börja om från 0. Komma till ett annat land där jag inte känner till lika mycket som hemma hur saker och ting fungerar. Men, det är ju det jag gillar. Utmaningar som är lite att bita i, det är då det händer grejer tycker jag.


Tänk på att..

Tro på dej själv och det du gör, då blir det bra....

Solkramar från mäj



Av Maria - 13 december 2007 08:43

Ja visst ja, det är Lucia idag.

Olles klass hade lussetåg först på polisstationen sedan på Deng´s vid stranden. Det var ett annorlunda Luciatåg skit fränt. Vita Winfy tshirts och röda shorts, jo så hade de tomteluvor och glitter till tjejerna.

Det blev lussefirande för alla föräldrar på skolan med kaffe, pepparkakor och lussebulle, mums va gott det var. En kille i Olles klass, hans pappa är bagare så han fixar gott bröd, kanelbullar, lussebullar och matbröd.


Igår hade vi bröllop igen nere på Katathani Resort.

Så himla vackert med så mycket blommor precis på stranden.

Ska försöka lägga in en bild på det vackra brudparet m familj.

En så fin dukning till middagen så Olle tyckte vi skulle stanna och vara med...


Tror jag ska ta lite massage idag. Kostar 300THB ca 60 kr och man får verkligen valuta för pengarna. Sagt varje dag att jag ska vika ner mig på en bädd och bli lite ompysslad men har inte haft tid än. Manikyr och pedikyr kostar ca 40 kr st. Måste unna sig lite vardagslyx också.


Ikväll har skolan lussetåg igen på 2 olika restauranger här i Kamala så vi ska med. Avslutar på The Bay som är Maria´s rest hon som startat skolan. Den ligger precis bredvid oss och det är där Olle kollar adventskalendern varje kväll kl 18.30


Tänk på att...                                            
                                               Livet ska man njuta av inte stressa igenom...

Solkramar från mäj



Av Maria - 11 december 2007 02:41

Morning där på er där hemma i Svedala


Sitter och äter frukost och så här ser vår köksdel ut. Sitter inne för det är så varmt ute. Tycker det är kul att visa hur vi bor så ni vet vad jag berättar om och då är ju ni med på plats...


Har bokat in lite gäster på hotell här nere.

Dels på Kamala beachfront appartment, nybyggt hotell som ligger precis vid standen. Det är en svensk kille Pontus, som jobbar där så det var ett stort plus. www.kamala-beachfrontapartment.com Jätte fint hotell som jag kan rekommendera.

Det andra är Deng´s guesthouse drivs av Lars också en svensk kille och hans Thailändska fru. Där ska Sandra och hennes kompis bo när det kommer ner och det längtar vi till!!!

De driver även restaurangen som vi brukar äta på, hos Suwan. Den ligger precis på stranden så det är mysigt både dag som kväll och självklart jätte god mat.


Igår eftermiddag tog vi mopparna ner till Karon och hälsade på Kga bor. De bodde på Orchid hotell så Olle fick bada i stor pool, vilken lycka.

Det var det hotellet vi kom ner till efter tsunamin 2004 så det var blandade känslor när vi gick in där. Men som jag ofta brukar tänka, det är lika bra att "utsätta" sig för det är då det sker en utveckling. I allafall tycker jag så.

Tänkte på när vi kom ner dit och fick riktig mat som vi inte hade fått på ett tag då. Robin klämde i sig 2 hamburger tallrikar och Olle nästan lika mycket.

Ja det är väl tur att man inte vet vad som komma skall utan att vi lever varjde dag som det nästan vore den sista, eller hur?


Idag ska vi ta kontakt med en hår och makeup som ligger här i Kamala istället för att bara ha en nere på Katathani resort.

Imorgon är det bröllop igen, fast då är det nere på just Katathani resort. De fixar med allt då så vi bara "övervakar" och ser till att allt blir precis som brudparet vill ha det.


Ikväll blir det Roch City i Patong med hela ligan.

www.rockcity.cc

De har live band varje kväll men så länge blir nog vi inte kvar Bula ska ju till skolan imorgon. Mårten och Salle får väl parta från oss med. Även Jenny och Helena, fam Gillberg och herr och fru Ring ska med så det blir nog hålligång!

Ja, jag vet vi ska ju ha vardag och helg men ingen regel utan undantag.


Tänk på att...

Kärleken är som en blomrabatt. Rensar man inte så växer den igen. Men om man håller efter och rensar upp så blommar det ännu mera...

Solkramar från mäj

Av Maria - 10 december 2007 07:32

Åh vilken super middag vi åt igår kväll.

Hade några Karlskogingar på besök så jag hade förbeställt mat hos Suwan.

Först kom det in ett jätte fat med tigerräkor och goda dipsåser, tomatsallad och bröd. Sen fick vi in varsit snyggt dekorerat fat med  hummer på, ojoj alla sinne blev tillfredställda. Bild kommer snart.

Avslutade med färsk frukt.

Tror vi satt och åt i 3 timmar.

Till Olles stora förtjusning så fick vi tända rislampor på stranden. Givetvis skickade vi våra tankar till Nocke då.


Igår regnade det för första gången ca 20 min men det var skönt.

Det är lite annorlunda att vara här nu när man inte är turist. Annars så det första man gör är att kolla vädret. Det har jag gjort 2 gånger sedan vi kom. De dagarna vi haft bröllop annars är det inte så viktigt.


Vi har fått SVT europa till Olles stor glädje så idag såg han på adventskalendern och vi kollade nyheterna så lite hänger vi med vad som händer. Men jag tycker det är mest elende som händer så jag struntar nog i dom.

Nu ska vi ta oss en tur för Olle är ledig pga helgdag.

Solkramar från mäj



Av Maria - 9 december 2007 06:50


Så här mysigt bor vi i Kamala, Thailand.

-Lena, Olle är lite orolig att postlådan(den lilla blåa på pelarn) inte räcker till för hans julklapp...ha ha ha

Snygga moppar va?

Olle har varit fotograf idag så nu har vi bilder på allt från kokosnöt träd till husbyggnation. Det tar ca 20 min /bild att ladda...

Men vi har ju inte brådis...


Ha en Bäst dag där hemma

Av Maria - 9 december 2007 05:35

Igår var det en höjdar lördag....

Åkte upp till Bang Tao och hade beachdag med Karlskogingarna.

Patrik och jag var uppe ngn dag tidigare och då blev vi tjenis med Mr Popeye, han vi fick kartongen till brudbuketten. Vi hade berättat för honom att det skulle komma ett gäng svenskar och han ville att vi skulle skriva ner deras namn på en lapp så skulle han hålla utkik efter dem till oss. Mycket riktigt så hade han dykt på dem när de kom ner till staranden dagen därpå och frågat om de var Mr Thomas and Mr Stefan.

Vi frågade om han ville ha 17 pers på lunch och gissa om han sken upp som en sol hela han. Han började låna ihop bord och stolar så vi alla skulle få plats. Det var nog flera dagars inkomst för honom.


När vi satt där under parasollerna och bara njöt av god mat och kall Singha fick vi se en elefant som var på väg ner till vattnet.

Wow va fränt...

Vi gick dit och ungdomarna tog sig ett bad med den 5 åriga super barnsliga elefanten. Det syntes hur han njöt som ett barn att dyka under och rulla runt i vågorna. Grabbarna var inte riktigt lika modiga som Johanna och Emma för det fick sig en åktur. Han lyfte upp dem med snabeln och så fick de varsin puss på kinden av snabeln.

Tänkte på när man ligger nere på Näset i Karlskoga och retar sig på all "and skit" vad är det mot elefantskit!!!!


Idag är det 2 advent och det är 26c ute. Sitter på altanen och det fläktar så gott. Olle ritar julteckningar och Patrik inspekterar husbygget på vår väg. Det ska vi ta kort på så ni får se ojoj...

Vi ska ta en utflykt med mopparna och upptäcka ngt nytt.


Tänk på att...

Överraska någon och bjud hem någon på glögg och pepparkakor idag

Solkramar från mäj



Ovido - Quiz & Flashcards